НОВОСТИ

Јапонско исцртување на веѓи

1

Јапонско исцртување на веѓи е постапка со која се исцртува влакненцето (на веѓата) во правец на нејзиниот раст. Пигментот се аплицира на површинскиот слој на епидермот и се врзува за ќелиите на тој слој на кожата и со самото тоа трае толку колку и самите ќелии (станици) […]

Повеќе »»

ХимФу третман

123

За разлика од различни видови на диети, вежбања, гладувања, чиј краен ефект најчесто би бил само губење на водата од вашето тело, со ХимФу третманот директно се губат липоцити – и со самото тоа резултатите кои ќе се постигнат се трајни. По третманот кој е сосема безболен […]

Повеќе »»

Дермапен третман

Дермапен третман

Дермапен третман (antiage лузни од акни, отстранување на стрии, површински бори на лицето). Современиот начин на живот, кој подразбира секојдневен стрес, нездраво опкружение, неправилната исхрана и ред други негативни фактори, доведуваат до тоа да трагите од истото се видни на нашето лице. Кожата станува дехидрирана, изложена на […]

Повеќе »»

Терапија со кислород

терапија со кислород

Терапија со кислород – кислородот ги разложува старите ќелии и го регенерира поткожното келијско ткиво, а паралелно со тоа се исправаат борите на лицето и вратот, исчезнува двојниот подбрадник и ги намалува “кесичките” под очите, а кожата станува мазна и затегната.

Повеќе »»

Микродермоабразија

Микродермоабразија

Микродермоабразија е многу блага и неагресивна метода за отстранување на мртвите ќелии на кожата. Применлива е и успешна кај сите типови на кожа, се користи за намалување на проширените пори, регулација на нивото на мрсна кожа, корекција на ситни бори, површни лузни и хиперпигментација.

Повеќе »»

Криолиполиза

Криолиполиза Coolsculptig

Криолиполиза или Coolsculptig е иновативна неинвазивна процедура на нехирушко отстранување на локализирани масни наслаги од проблематичните делови на телото.

Повеќе »»

Ендермологија или Липомасажа

image5

Ендермологија или Липомасажа е првиот медицински испитан метод кој делува на поткожните масни ќелии и сврзно ткиво, а истовремено и на кожата. Со оглед на тоа дека е совршено прилагодено на секоја состојба и секој дел од телото, со  ендермологијата се постигнуваат високо ефективни резултати и на […]

Повеќе »»

Свечено отварање

1

Скопје доби ултра-луксузната и воедно најголема куќа за убавина на Балканот – “Pleasure”. Добредојдени сте на отварањето кое ќе трае наредните два дена (25 и 26 ноември) со целодневен коктел од 10-22 часот. Вратата на довербата е отворена за секој кој сака да ја стекне. -Team Pleasure

Повеќе »»