Микродермоабразија

Микродермоабразија е многу блага и неагресивна метода за отстранување на мртвите ќелии на кожата. Применлива е и успешна кај сите типови на кожа, се користи за намалување на проширените пори, регулација на нивото на мрсна кожа, корекција на ситни бори, површни лузни и хиперпигментација.