Јапонско исцртување на веѓи е постапка со која се исцртува влакненцето (на веѓата) во правец на нејзиниот раст. Пигментот се аплицира на површинскиот слој на епидермот и се врзува за ќелиите на тој слој на кожата и со самото тоа трае толку колку и самите ќелии (станици) на кожата.

22Хитот на свилени трепки Со својата иновативна и револуционерна колекција “Xtreme lashes” Ви пружа поглед за кој фантазирате отсекогаш и ние стоиме зад тоа ветување! Имајте подолги и подебели трепки толку долго колку што вие тоа го посакувате! Производите се безбедни за вашите трепки… “Xtreme lashes” трепките се меки, лесни и водоотпорни. Нашиот метод може да одговори на сите ваши барања да изгледате и да се  чувствувате добро.