За разлика од различни видови на диети, вежбања, гладувања, чиј краен ефект најчесто би бил само губење на водата од вашето тело, со ХимФу третманот директно се губат липоцити – и со самото тоа резултатите кои ќе се постигнат се трајни. По третманот кој е сосема безболен и неинванзивен, површината на кожата останува недопрена – нема модринки, болки, отоци, лузни, па затоа веднаш можете да се вратите на секојдневните обврски.